17 Kasım 2008 Pazartesi

'SARIKAMIŞ OLAYI BAĞIMSIZLIK TUTKUSUNU GÖSTERİYOR'

'SARIKAMIŞ OLAYI BAĞIMSIZLIK TUTKUSUNU GÖSTERİYOR'

Haber: 'Sarıkamış Olayı Bağımsızlık Tutkusunu Gösteriyor'
Resmi büyütmek için tıklayın



TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sarıkamış Harekatı'nın 93'üncü Yıldönümü Dolayısıyla Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'e Bir Mesaj Gönderdi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan Sarıkamış Harekatı'nın ulusun yaşadığı acı olayların en önemlilerinden biri olduğunu belirterek, "Bu acı olay, özgürlük ve bağımsızlığa olan tutkumuzu göstermesi açısından önemlidir" dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Sarıkamış Harekatı'nın 93'üncü yıldönümü dolayısıyla Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden'e bir mesaj gönderdi. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğüne olan tutkusunu tarihin her safhasında gösterdiğini, bu mücadeleler sırasında vatan topraklarının her karışında bir kahramanlık öyküsü bulunduğunu kaydeden Toptan, "Sarıkamış'ta çetin doğa şartları nedeniyle can verenler, Türk milletinin bağımsızlığı, özgürlüğü ve vatan toprakları söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğinin örneği olarak tarihteki seçkin yerlerini almışlardır" dedi. Toptan, Sarıkamış Harekatı dolayısıyla Kars Valiliği'nin dört yıldan bu yana düzenlediği etkinlikleri de anlamlı bulduğunu kaydetti.


1914 yılbaşında Osmanlı İmparatorluğu birliklerinin Çarlık Rusyası ordusuna yönelik olarak, Enver Paşa komutanlığında gerçekleştirdiği harekatta onbinlerce Osmanlı askeri çarpışmadan çok soğuk dolayısıyla can vermişti. (ANKA)

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR