14 Kasım 2008 Cuma

TOPLUMUN MİMARI ÖĞRETMEN

TOPLUMUN MİMARI ÖĞRETMEN

Yaşamın her döneminde eğitim ve öğretime gereksinim vardır. Bu kutsal görevi sürdüren, bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlere, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturmak adına, büyük sorumluluklar düşmektedir.

Anadolu'nun dört bir yanında, cahilliğin, ilkelliğin, gericiliğin ve tabuların karanlığını ışıtmaya çalışan eğitim savaşçılarının silâhı; emek, sabır, özveri ve aydınlık fikirler olmuştur. Bu uğurda canlar verilmiş; asla taviz verilmemiştir.

Hızla gelişen çağımızda, değişim kaçınılmazdır, bir gerçektir. Ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlenen öğretmenlerin, kendilerini sürekli yenilemeleri, çağın gerisinde kalmamaları gerekir. İşte bu yüzden öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir.

Atatürk,"Ben her şeyden önce öğretmenim." diyerek, tüm unvanların ötesine taşıdığı öğretmenlik mesleğinin önemini ve kutsallığını vurgulamıştır. Her alanda olduğu gibi, eğitim alanında da Türk ulusunun sosyal karakterine uygun reformlar gerçekleştiren Başöğretmen, bu girişimleriyle, pozitif bilimlerle donanmış, millî, manevî, kültürel değerlerimize saygılı, yüksek karakterli insanlar yetiştirmeyi amaçlamıştır.

Unutmamalıdır ki ülkemiz,çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerler doğrultusunda eğiten öğretmenlerimizin onurlu mücadeleleriyle kalkınacaktır.
Bu mücadeleyi de öğretmenlerimiz ecdadına yakışır bir şekilde sonsuza dek yapacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Hüseyin GÖZLÜK

Hiç yorum yok:

reklam izle kazan

SPONSOR REKLAMLAR